Bogdán-Körmöczi Júlia Önismereti út

Önismereti út

Az önismereti út a saját ritmusodat és a saját irányaidat követve a leghatékonyabb. Az eszközök változatosak, egyéniek, de valamiben mind közös: a Te folyamatodat támogatják.

Ön – ismeret, vagyis önmagunk megismerése: ez a kulcs a kiúthoz. Kulcs a kijutáshoz a problémákból és az elakadásokból, és nyilván ez a kulcs az új élet felé vezető úthoz is.

Érdemes több módszert is kipróbálni, hogy megtudd mi a leghatékonyabb számodra, és érdemes figyelembe venni magát a problémát is, hogy vajon ahhoz melyik módszer passzol leginkább.

Az önismereti tanácsadás során a személyközpontú szemléletet szeretem, lényege, hogy a saját megoldások és asszociációk kapnak teret. A beszélgetések a lehető legkevésbé irányítottak és mégis fókuszban tartjuk a kérdést, lehetőleg több oldaltól körbejárjuk. Koncentrálunk az érzésekre, az emlékekre, összetársítjuk egymással az összetartozó dolgokat. Kialakítjuk a nézőpontunkat, és ezzel érthetőbbé, kezelhetővé tudjuk tenni a problémát. A személyközpontúság fontos eleme, hogy nem bírál, vagy ítélkezik. Az érzésekre, a biztonságos elfogadó közegre hagyatkozik, és kíséri az önismereti utat.

A asztrológia azon ága, melyet én művelek a személyiség erőire és nehézségeire koncentrál, azt tárja fel. Együtt keressük, hogy a megéléseidben mi jut szerephez. Amikor nehézségbe ütközik az ember az életében, akkor jó felismerni, hogy mi segíti, mi gátolja. Mitöbb, azt is meg tudjuk állapítani, hogy az adott nehézség miből táplálkozik. Így válik kezelhetővé egy-egy helyzet a tudatosítás által.

Amikor már jól látható, hogy mi a gyökere egy-egy problémának, akkor érdemes valamilyen eszközzel oldani, megszünetni a berögződött szokásokat. Tapasztalatom szerint a családállítás és annak asztrológiai megfelelője a bolygó és horoszkópállítás a legmegfelelőbb módszer arra, hogy a felismert és értelmezett helyzetet megoldjuk. Gyors, átlátható és hatékony. Akár 1-2 alkalom is gyökeres változást hoz. Érdemes csoportban kipróbálni, hiszen ennek a módszernek az egyik legnagyobb ajándéka, hogy kiviszi a problémát a szubjektív térből, és rálátást enged kívülről is. Az egyéni állítás pedig az saját ritmus élményét és az intimitást adja maradéktalanul.
A megoldás pedig érzelmi oldással is együtt jár, ami a hétköznapok szintjén is változásokat eredményez.