Bemutatkozás


"Akkor hozod ki a legjobbat másokból, ha magadból is a legjobbat adod."
(Harvey Firestone)

Bogdán-Körmöczi Júlia asztrológus vagyok

Kilenc éves korom óta tanulom komolyabban az asztrológiát. Egy felnőtteknek szóló előadáson ragadott magával, azóta töretlenül tanulom és gyakorlom is. 1983-ban jutottam hozzá az első olyan könyvhöz, amiből lépésről-lépésre megtanulhattam egy születési képletet kiszámítani és megrajzolni. Ekkor már a korábbi olvasmányaimnak hála a kifejtést is ismertem, noha élettapasztalatom még csekély volt hozzá, mégis meghökkentően pontos meglátásaim voltak a visszajelzések alapján. Az évek során értettem meg, miként válik a személyes döntés sorsformálóvá, és hogy milyen eszközökkel terel a sors a döntési helyzetek felé.
Hivatalos asztrológusi képesítésemet a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület négyéves képzésén szereztem 2004-ben, diplomámat pedig 2005-ben vettem át a Szegedi Tudományegyetemen, ahol elektronikus sajtó és nemzetközi kommunikáció szakon bölcsészként diplomáztam.
Az asztrológiai személyiségelemzések mellett két különleges témában végzek kutatómunkát, az egyik az asztrológiában speciális területnek tekintett ikertestvér-horoszkópok kutatása és elemzése. A másik az intelligencia megmutatkozása a horoszkópban, különös tekintettel az intelligencia fejlesztésének és kiaknázásának lehetőségeire a gyermekeinknél.
Mindkét témában személyesen is érintett vagyok: mivel ikergyermekeim vannak, és tagja vagyok a Mensa HungarIQa egyesületnek.
Az asztrológiát a humanisztikus, személyközpontú pszichológia szemléletével, Symbolon és Tarot kártya használatával, valamint alapszintű számmisztikával egészítem ki. Több oldalról, árnyaltan elemzem a hozzám fordulók horoszkópját, hozzásegítve őket a problémáik megoldásához. Szeretnék úgy segíteni, hogy az egyúttal a leghatékonyabban szolgálja a tanulásukat és a fejlődésüket.

A 2017-ben létrejött Asztrológusok Magyarországi Egyesületének életrehívója, és jelenlegi elnöke vagyok. Az egyesületi munkában és saját szakmaiságomban is a magas szintű szakmai felkészültség és elkötelezettség motivál és jellemez. 
Úgy gondolom, hogy az asztrológia alkalmas az önsimereti munka segítésére, és komplexitása révén olyan árnyalatokat képes feltárni a hozzá fordulóknak, ami egyedülálló az önismereti módszerek körében.

Hivatásom szerint abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a saját útjukat, amin a saját ritmusuk szerint haladhatnak. Az önálló döntésekhez eljutni kalandos lehet, de ezek a döntések hozzák végső soron a változást. 
Minden változás a megértéssel kezdődik, és az elhatározás megszületésével indul útjára. Az asztrológia képes megadni a megértéshez szükséges információkat és segítséget nyújt az út megválasztásában is.  A döntés, az akarat, az elhatározás és a cselekvés az emberen múlik.Bogdán-Körmöczi Júlia
asztrológus