Személyközpontú tanácsadás

 Önismereti egyéni konzultációk

Carl Rogers szemléletmódja, a személyközpontú módszer a kliens saját élményeit és megéléseit helyezi a segítségnyújtás középpontjába. Abból indul ki, hogy a személyiség fejlődése mindiga növekedés irányába tart. 

A tanácsadás során biztalmat és biztonságot építünk közösen a klienssel, hogy ebben a közegben juthassunk közelebb és közelebb az önelfogadáshoz. Az elfogadás, mint alap attitűd jellemzi a tanácsadás légkörét. 

Személyközpontú tanácsadásban mentálisan egészséges, életvezetési problémával, nehézséggel, elakadással küzdő személy vehet részt. 

A tanácsadás álatalában ismerkedéssel indul, ami akár 2-3 alkalom is lehet. A tanácsadás ezen szakaszában tudjuk közösen feltérképezni, hogy milyen célt érdemes kitűzni a tanácsadásban elérendő eredményként. 

Az első néhány alkalmat követően - a pszichológiai tanácsadásban szokásos módon - úgynevezett tanácsadási szerződésben foglaljuk össze közösen a kliens és a tanácsadó, hogy milyen céllal, milyen időintervallumra köteleződünk el, illetve itt rögzítjük, hogy milyen gyakorisággal és milyen időtartamban szeretnénk a tanácsadást folytatni. 

Álatában heti vagy kétheti gyakorisággal, alkalmanként 50 percben találkozunk. Ennek célja, hogy egyénre szabott lépésekben, a saját ritmus megtalálásával haladjunk a központi téma feldolgozásával. A konzultáció ára 8000 Ft/alkalom. 

Tanácsadára jelentkezni a +3670-557-0902-es telefonszámon, vagy e-mailben tud. 

További kérdése esetén keressen bizalommal! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése