Szuperhold, kékhold igen, de vérhold nem látható Magyarországon 2018.01.31-én

A legtöbb helyen azt olvasom, hogy az évszázad jelensége! Ez igaz is, csak éppen Amerika nyugati partjainál!
Magyarországon nem lesz látható a holdfogyatkozás, emiatt picit csökken a jelenség szenzáció értéke, azonban vitathatatlan, hogy Szuperhold és Kékhold lesz az 2018.01.31-i holdtölte.


Az alábbi videoban - és a hozzá tartozó fordításban pontosan követhető, hogy a Szuperhold elnevezés a Hold Földközeli pályaszakaszán beállt telihold esetén használatos, míg Kékholdnak azt nevezik, amikor egy naptári hónapra nem csak egy, hanem két telihold is esik. Az adott hónapban a második telihold "beceneve" a Kékhold.


A látványos égi jelenséghez kapcsolhatunk érzelmi, intuitív és mentális nyitottságot, fokozottabb érzékenységet, mint más teliholdak idején. Aki amúgy is nehezebben alszik teliholdkor, az nagy valószínűséggel most is intenzíven fogja érzékelni az alvás zavartsága okán is kialakuló feszültséget.


Nem vitatható, hogy a víz elemhez tartozó jegyek - a Rák, a Skorpió és a Halak - szülöttei lehetnek érzékenyebbek, hiszen a Hold alapvetően ennek az elemnek az analógiás rendszerébe van sorolva.


Akit egy kis asztronómiai magyarázat érdekel a holnaputáni teliholddal kapcsolatban, az nézze meg az alábbi videót, melynek szövege magyarul ezen a linken olvasható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése