A személyiség és a holdfázis összefüggései

Attól függően, hogy milyen holdállás volt, amikor születtél meghatározható egyfajta alapvető személyiség jellemző.
Könnyen ki lehet deríteni, hogy amikor születtél a Hold éppen telt, vagy fogyott, esetleg éppen telihold, vagy újhold volt-e.
A kalkulátorral számítsd ki és jegyezd fel a Nap A  és a Hold B pozícióját (azt is figyeld, hogy melyik jegy hányadik fokán áll) 
A két jegy közötti kapcsolat-számot (jegytávolság fokokban kifejezve) szintén jegyezd fel a táblázatból. 


 Ezután egyszerűen a jegyek távolságának számához add hozzá a Hold helyzetének fokai, és az eredményből vond ki a Nap helyzetének fokait. Az így kapott értéket keresd ki az alábbi táblázatban!

 
Egy példa:
Nap a Kos 12. fokán, 
Hold a Nyilas 20. fokán. 
A jegyek közti kapcsolat szám: 240
240+20-12 = 248 - Elhintő holdÚjhold:
Nyíltan, kíváncsian fordulsz a világ felé, spontán módon gondolkodsz és cselekedeteid is legtöbbször gyorsak. A kezdetek embere, aki szereti a még kialakulatlan helyzeteben megadni a kezdő tematikát. Ugyan nagyon célorientált vagy, de olykor a heves kezdés a cél elérése előtt elviszi az összes energiádat. Az Újhold szülötte hajlamos szubjektíven ítéletet alkotni, ugyanakkor véleményére sokan figyelnek, és közösségben vezető szerepet kap általában. 


Növő sarló:
Magabiztos, kalandor természet vagy, akit hajt a felfedezni vágyás. Erős kreativitás jellemez, és mivel mindent friss perspektívából szeretsz látni, ezért gyakran kerülsz összeütközésbe a környezeteddel, akik a régi módszereket akarják mereven fenntartani. Nem szereted, ha korlátoznak, időbe telik, míg megtanulod hogyan viselkedj együttműködően ezekben a helyzetekben. Leginkább a 20-as, 30-as éveidben vagy sikeres.


Első negyed:
Testileg-lelkileg aktív típus vagy, aki pozitívan gondolkozik, és szinte minden iránt érdeklődik. Mivel szinte mindent megkérdőjelezel, gyakran gondolnak kötekedőnek, habár pont ez a tulajdonságod az, ami képessé tesz a problémákat újfajta módon megoldani. Alapvetően építeni, jobbítani akarod a környezetedet, és ennek érdekében, ha kell le is rombolod a már elavult rendszereket. Leginkább sikeres időszak a 30-as 40-es éveidben várnak. 


Púpos hold:
Személyiséged megnyugtató, jószívű és teremtő alkat vagy. A világot akarod jobb tenni minden cselekedeteddel, és ha valamiben hiszel, annak szinte mindent alá tudsz rendelni. Éppen ezért fontos kritikusan állni az új ideológiákhoz. Nagyon kitartó vagy, és a nehézségek ellenére is a kitűzött célok fontosak neked. Éretten, a 40-es, 50-es éveidben kapod a legnagyobb elismeréseket. 


Telihold:
Te a kettősség embere vagy, hatalmas erő feszül benned, hiszen a Nap és a Hold pontosan szemben állnak egymással, így az általuk képviselt energiák is ellentétesek. Rendelkezel a képességgel, hogy összhangba hozd a logikát a megérzéssel, a gyakorlatiasságot a kreativitással. A múlt az életed meghatározó része, mindent a folyamatosságot szem előtt tartva vizsgálsz. Fontos kialakítanod a saját stabilitásodat, hogy az érzelmi szélsőségek ne tegyék zaklatottá életed. 


Elhintő hold:
Született tanár és kommunikátor vagy, aki mindig valamit tanít másoknak. Szenvedélyesen és elkötelezetten viszonyulsz a világhoz, gyakran annak jobbá tétele vezérli a cselekedeteidet. Meg kell tanulnod hogy hiába látod, mi lenne jó másnak, amíg ő nem látja ezt, addig hiábavaló a fáradozásod. Az 50-es éveid elején érezheted a vágyott elégedettséget. 


Utolsó negyed:
Gyakran koraérett személyiségre utaló jel, együttérzésed, megértésed, higgadtságod fejlettebb, mint a kortársaidé. Ahol tudsz segítesz megoldani a problémákat, megtalálni a helyes utat. Hajlamos vagy a nosztalgiázásra, és olykor a melankóliára is. Fontos, hogy a jövőben kell keresni a boldogulást, nem a múltban. Az 50-es éveidnek végére vár a teljesítményed legmagasabb mértéke. 


Balzsamos hold:
Meditatív alkat vagy, aki szereti átlátni a teljes folyamatokat, nem szereted, ha gyorsan kell reagálni, vagy úgy kell dönteni, hogy nem voltál minden lehetséges adat birtokában. Nagyon közel érzed magad a természethez, és általában rá is hangolódsz a dolgok rendjére. Jobban szereted a szellemi tevékenységeket a fizikai aktivitásnál. Leginkább életed végén kapod meg azokat az elismeréseket, melyek visszaigazolják, hogy jó úton jársz. Idős korodban sikerek és boldogság vár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése