Az Újhold áldása, hatása, titkai


"Fekete-Hold", vagy "Holt-Hold": hiedelmek, hagyományok, babonák, megfigyelt hatások, népi hitek és a tudomány álláspontja

Az Újhold hatása életünkre
A dinamika napja, az éppen növésnek induló Hold fénye erősödik, és új, kreatív energiával tölt fel. Ez az időpont felel meg legjobban a a tervek megvalósításának, a kezdetnek. Tervezni magánéletben és üzleti életben egyaránt ilyenkor érdemes. Lépésről lépésre, - ahol az első 12 napban - a gyarapodás fázisában kell minden innovatív, újító célt kitűzni, és elérésébe belefogni. 
A legtöbb babona ezen holdállás körül alakult ki. Nem csak a mitológiai eredetű történetek érdekesek, de a konkrét népi hiedelmek is elgondolkodtatóak.

Néhány példa ezekre:
  • Ne mutass az Újholdra, mert elviszi a szerencsét a következő hónapban.
  • Nem szerencsés üvegen át nézni az Újholdra. Az Újhold első fénysugarát szabad ég alatt kell fogadni.
  • Az tanácsolják, hogy fejet kell hajtani a az Újhold előtt, egyes országokban többször is meghajlanak előtte.
  • Ha Újholdkor egy ezüstpénzt megforgatunk a zsebünkben vagyonunk gyarapodásnak indul.
  • Az Újholdkor alapított cég sikeres lesz.
Egészségünk szempontjából minden sokszoros erővel hat, amit a test regenerálásáért teszünk. Újhold napján érdemes "folyadéknapot" beiktatni, mert a szervezet méregtelenítése többszörösen hatékony ennek az égi jelenségnek a hatása alatt.
Mindennemű egészségügyi beavatkozás csak a testi és lelki erősödést szolgálhatja, még a műtéti beavatkozások is könnyebb felépüléssel járnak, ha Újhold napjára időzítjük. Érdemes a Hold aktuális fázisán túl, a jegybeli elhelyezkedésére is odafigyelni, főleg egészségügyi vonatkozásban.
A káros szenvedélyektől könnyebb megszabadulni, ha Újhold napján válik meg tőlük az ember. A lelki és testi elvonási tünetek egyaránt minimalizálódnak. A lelkierő pedig növekszik, és általában kitartással is társul.

Újhold a Kosban: az asztrológiai évkezdés teljes ereje minket segít
"Technikailag" mi is történik?
A Nap és a Hold együtt állnak az égen, vagyis azonos csillagkép azonos fokán helyezkednek el, természetesen a Földről szemlélve. A Nap és a Föld közé kerül a Hold, eAz által a Nap sugarai nem világítják meg azt az oldalát, mely a Földről nézve látszik. Ezt nevezik a Hold "sötét oldalának". Mivel a Hold nagyon gyors mozgású égitest, ezért már pár órával a pontos Újhold után látható lesz a vékony sarló, mely a növő hold szakasz kezdete is egyben.

Az ember vonzódása a Holdhoz évmilliókra vezethető vissza, hiszen az égen a legkönnyebben vizsgálható, ciklikus jelenség mind a mai napig. 

Fontos szem előtt tartani, hogy ez a mostani újhold, azáltal, hogy egybe esett a csillagászati tavaszponttal, lökés szerű energiával járul hozzá, hogy valóban a megújulásA egy új élet kezdete is lehessen. Anyagilag, szellemileg és spirituális szempontból is kedvező, támogató, nagyon erősen energetizáló nap lesz 2012. március 22.
Ilyen égi egybeesés legközelebb 2023-ban várható, de akkor sem lesz ennyire összetett és pozitív hatása!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése