A Sárkány éve - 2012 a Kínai asztrológia szerint

2012 Január 23-án lép át a Kínai Holdújévvel az emberiség a Sárkány évébe. A legutóbbi két "Sárkány energiákkal" működő év 2000-ben, és 1988-ban volt. A kínai asztrológiában minden év megfelel az állatöv 12 jegyéből az egyiknek, sőt, minden évhez hozzá rendelnek egy elemet is az 5 alapelem közül (fa, tűz, föld, fém/érc, víz). Így 60 évente ismétlődik a ciklus, vagyis 60 évente számíthatunk ugyanolyan jellegű hatásokra. Természetesen a kínai asztrológia sem ennyire szimpla, hogy 5 x 12 kombinációja lenne, itt most azonban csak az általános jellemzőkkel foglalkozom.

A kínai asztrológia úgy tartja, hogy a Sárkány dinamikus, friss energiákkal él. Gyors, és döntéshozatalában sem sokat mérlegelő. Él a lehetőségekkel, és leggyakrabban siker koronázza tetteit. Jól viszonyul az anyagiakhoz, a vagyonhoz, határozott és energikus, de nem túl jó diplomata. Van affinitása az újdonságokhoz, felismeri a kínálkozó alkalmakat. 
A Sárkány évében akkor jár jól az ember, ha a fenti jellemzőket erősíti fel magában, és megragadja a pillanatot.

Az eddigi Sárkány évek, legyenek bármely elemhez tartozóak, sok politikai fordulatot hoztak, pártok erősödtek meg, és értek el sikereket, még akkor is, ha látszólag a periférián voltak. A gazdaság általában felfelé ível a Sárkány által uralt években, de mindenképpen megfigyelhető, hogy hangsúlyt kapnak és támogatást is nyernek a gazdasági célok. Ez természetesen nem csak az országokra, hanem a magánemberekre is igaz. Vagyis a célok megvalósítása - főleg, ha a tettek nem maradnak el a tervezgetéstől - támogatott, és anyagilag is erősítő évet várhatunk. A gazdasági vállalkozások számára kifejezetten alkalmas lesz az idei év, fellendülésre számíthatunk, de új dolgokba fogni is érdemes.

A Sárkány éve kifejezetten annak lesz jó, aki nem halogatja döntéseit, és nem próbál biztosra játszani. Kell a kockázat, és persze a hit a sikerben, akkor az energiák is támogató hatást gyakorolnak. A vállalkozó kedv, a játékosság ugyanolyan fontos, mint a komoly megfontolt, de lassú haladás. 
Megfigyelhető, hogy a Sárkány év általában az orvostudomány, a csillagászat, az építészet, a közlekedés és a művészetek - főként zene és film - területén hoz sok újdonságot. Korszakalkotó, vagy fontos irányzatokat kialakító felfedezések, és alkotások fémjelzik a a 12 éves ciklusokat. 

Valószínű, hogy idén is számíthatunk néhány felfedezésre, esetleg megvalósulhatnak olyan koncepciók, melyek eddig a tárgyalási szakaszban voltak. Remélhetőleg a magyar építészet is profitál a Sárkány év energiáiból, és talán lesz látványos haladás a nagy beruházásokban. 
Magánszemélyeknek is alkalmas ez az időszak mindenfajta új építkezési terv megvalósítására, de kitágítva az értelmezést,  az új otthon jelenthet költözést is.  

A Sárkány évében alkalmas a tanulmányok megkezdése, a cégalapítás, a vezetői pozíciók megpályázása, a személyes ismeretek bővítése a világ felfedezésével. Várható, hogy hosszabb ideje tartó munkák lezárulnak, és siker, elismerés jár velük, illetve, hogy az ember kedveltté teheti magát környezetében. 
Ami kevésbé szerencsés ebben az évben, az a lassú tervezgetés, a dolgok halogatása, mert ezek visszájára is elsülhetnek, hiszen az energia nem tudja, hogy mit gyorsít fel, és egy tervezést, vagy egy le nem zárt ügyet nagyon meg tud nehezíteni, ha közben feszültség, és az elvesztegetett idő érzése nyomasztja az embert.

A szerelemben is a hevesebb, intenzívebb érzelmek lesznek jelen, nem lesz ritka, hogy az eddig egyedülállók párt találjanak, de a megromlott kapcsolatok sem maradhatnak meg a tagadás "langyos vizében". Mindenképpen a mozgás, a változás jellemzi az érzelmeket is. A legjobban azok járnak, akiknek harmonikus kapcsolatuk most megtelik a szerelem megújító erejével, és újra felfedezhetik egymást, és a közös aktivitás örömét.
Egészségügyileg a Sárkány a szívet, a vérkeringést, a gerincet uralja. Ezek érzékenysége, sérülése fokozottabb ebben az évben.

Összefoglalva a Sárkány éve azoknak hoz sikereket és örömöt, akik merik vállalni, hogy nyitottak az újra, céljaikat és a hatalmat egy lépcsőfoknak tekintik, és tesznek is a megszerzéséért. Nehezebb év vár azokra, akik a lassabban hangolódnak rá a külvilága, nehezebben veszik fel a lüktető jelen ritmusát. 


Az elmúlt Sárkány évek fontosabb eseményei (Wikipédiás gyűjtés)

1892 – Víz Sárkány
Megkezdi működését a világ első automata kapcsolású telefonközpontja (Chicago-tól hatvan kilométerre fekvő La Porte városában).
Elkezdi működését a kolozsvári első telefonközpont 62 előfizetővel.
Ivanovszkij orosz tudós felfedezi a vírusok létezését.

1904 – Fa Sárkány
Megalakul az Antant
A FIFA megalapítása
Magyarországon vízierőművek építése

1916 – Tűz Sárkány
Verduni csata
Számtalan hadüzenet az első világháborúnak ebben az évében
A keleti rítusú egyházak közül elsőként a magyar görög katolikus egyház áttér a Gergely-naptár használatára
Megkoronázzák IV. Károlyt, az utolsó magyar királyt.

1928 – Föld Sárkány
Hirohito japán császárt megkoronázzák.
Párizsban bemutatják Maurice Ravel Bolero című művét

1940 – Érc Sárkány
 Magyarországon a valaha mért legalacsonyabb hőmérsékletet mérik (–35 °C-ot).
 Angliában megbukik a Chamberlain-kormány, az új miniszterelnök Winston Churchill.

1952-Víz Sárkány
II. Erzsébet-et koronázzák Nagy-Britannia és a Brit Nemzetközösség királynőjévé.
Szlovákiában elrendelik a magyarlakta területeken a kétnyelvűséget, de a rendelet következetes alkalmazására nem kerül sor.
Átadják a felújított Petőfi hidat Budapesten.
Alfred Hershey és Martha Chase a T2 bakteriofággal kísérletezve bebizonyítják, hogy a DNS és nem a fehérjék az örökítőanya
Az első színes televízióadások.
Helsinki Nyári Olimpia

1964 – Fa Sárkány
Az első kínai atomrobbantás.
Budapesten felavatják az új Erzsébet hidat (tervezője: Sávoly Pál).

1976 – Tűz Sárkány
A British Airways és az Air France beindítja az első szuperszonikus utasszállító repülőgép, a Concorde menetrend szerinti járatait.
Az óbudai Flórián Üzletközpont megnyitása.
A Microsoft név bejegyzett védjeggyé válik.
Budapesten átadják a forgalomnak az észak-déli metró első, Deák Ferenc tér és Nagyvárad tér közötti szakaszát.
Az amerikai Viking-1 űrszonda leszáll a Marson.
A Lockheed SR–71 amerikai, katonai felderítő repülőgép felállítja kategóriájában mind a mai napig érvényes sebességi (3529,56 km/h) és magassági (25.929 m) világcsúcsot
Felavatják a Komjádi Béla versenyuszodát Budapesten

1988 – Föld Sárkány
10-20 ezer fős ellenzéki tüntetés Budapesten.
Megalakul a Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz).
A Magyar Demokrata Fórum Lakitelken 400 alapító részvételével párttá alakul.
Az EGK (az EU elődje) kereskedelmi és gazdasági együttműködési megállapodást köt Magyarországgal.

2000 – Érc Sárkány
Létrejön a Szent István Egyetem
Az első A Nemzet Színésze, illetve a Nemzet Színésznője díj átadása.
Megrendezésre kerül az első Budapest Parádé
Megérkezik a Nemzetközi Űrállomásra az első állandó személyzet, és azóta is folyamatosan laknak a fedélzetén.


Képek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése