Spirituális asztrológia

"Ha megváltoztatod a beállítottságodat, meg fognak változni az életkörülményeid is." (William James)

Hiszem, hogy csupán szabad akaratunktól függ, melyik szférában éljük meg életünk eseményeit. Dönthetünk a fizikai sík mellett, ahol mindennek racionális a magyarázata és általában bizonyítható valamilyen fizikai vagy kémiai, esetleg matematikai módszerrel. Tekinthetjük az eseményeket annak, amik, és nem kell mögöttes jelentést tulajdonítani semminek. De élhetünk érzelmi, vagy ha tetszik lelki síkon, ahol a dolgok jók vagy rosszak, és minden érzelmileg hat ránk, érzelmeinken keresztül élhetjük át leginkább. A szellemi sík megint más oldalról közelít. Ebben az esetben már megjelennek a mögöttes tartalmak, és a fizikai történések érzelmi átélését igyekszünk megérteni, valamiféle rendszerbe helyezni, ahol megtelnek többletjelentéssel.
Esetleg észrevehetünk egy magasabb, átfogó rendszert magunk körül. Ezen a ponton léphetjük át a spiritualitás küszöbét. A spirituális szinten való létezés magában hordozza az eddig felsorolt tapasztalási formákat, az életeseményeket összefüggésbe hozza egymással és tanulási lehetőségekké változtatja. Itt eltűnnek az önmagukért létrejött, vagy létező dolgok, eltörpül a jó és a rossz jelentése, kitágul az ok-okozati összefüggések rendszere és egyszerre minden értemet nyer egy nagyobb egészben. 
A tapasztalásokat tanulásra használhatjuk, így a magunk útján és ritmusában fejlődhetünk általa. A fejlődés célja ebben az esetben szabadon választott, hiszen a jó és a rossz ebben a szférában jelentését veszti. Lesz viszont ilyen és olyan, melyek között szabadon dönthetünk, hiszen az ösvény, amin járni szeretnénk, csak a miénk, egyszeri és megismételhetetlen. A spirituális asztrológia a szabad akarat, a döntés lehetőségét kínálja. Éppen ezért nem a jóslásra helyezi a hangsúlyt, hanem a személyiségre, és a negatívumok lehetséges átformálásához nyújt segítséget. A jóslásokkal az a probléma, hogy vagy önbeteljesítővé válnak, vagy makacsul ellenük teszünk, és mindkét esetben visszaszorul a szabad döntés.
Azt, hogy ki melyik síkon kíván élni, mindenki maga döntheti el, és nincs helye a minősítésnek. A változtatásra való igényt sem az asztrológus hozza létre, azt mindenki magának teremti meg, mint ahogy a döntéseiért is mindenki maga vállalja a felelősséget. Az asztrológus és a spirituális asztrológia csak lehetőségeket, alternatívákat kínál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése